Freitag, 13. Februar 2015

Cum se spune un nume pe litere în Germană - Învaţă Germana Online – Curs de limba Germană

Cum se spune un nume pe litere în Germană -  Învaţă Germana Online – Curs de limba Germană  

 
 
 
Alfabetul fonetic şi modul recomandat de a spune un nume pe litere în Germană. În această puteţi studia alfabetul fonetic şi modul recomandat de a spune un nume pe litere în Germană. Alfabetul fonetic a fost creat pentru a nu se face confuzii de scriere atunci când sunt citite literele şi cuvintele, de aceea, alfabetul fonetic este cea mai bună metodă de a spune un nume pe litere atunci când este necesar. În tabelul de mai jos, puteţi studia fiecare literă şi numele atribuit acesteia în limba Germană.
LiteraA.F.G*PronunţiaLiteraA.F.G*Pronunţia
A   aAntonan-tonÄ   äÄrgererga
B   bBertabertaC   cCäsarţeza
D   dDoradoraE   eEmilimil
F   fFriedrichfrid-rihG   gGustavgustaf
H   hHeinrichhain-rihI   iIdaida
J   jJuliusiuliusK   kKaufmannkauf-man
L   lLudwiglud-vihM   mMarthamarta
N   nNordpolnortpolO   oOttooto
Ö   öÖkonomeconomP   pPaulapaula
Q   qQuellecveleR   rRichardrih-art
S   sSiegfriedzig-fridßEszettes-ţet
T   tTheodorteo-dorU   uUlrichul-rih
Ü   üÜbermutiubărmutV   vViktorvictor
W   wWilhelmvil-helmX   xXanthippecsan-tipe
Y   yYpsilonip-silonZ   zZeppelinţepelin
 A.F.G* – Alfabetul Fonetic German

Alfabetul Fonetic în Austria şi Elveţia:

Alfabetul Fonetic în Austria este un pic diferit de cel întâlnit în Germania, diferenţele fiind: cuvintele Kaufmann, Ökonom, Übermut, Xanthippe şi Zeppelin, sunt înlocuite de cuvintele Konrad, Österreich, Übel, Xaver şi Zürich. Şi Alfabetul Fonetic din Elveţia are unele modificări, în comparaţie cu cel din Germania: cuvintele Dora, Kaufmann, Ökonom, Paula, Xanthippe şi Zeppelin, sunt înlocuite de cuvintele Daniel, Kaiser, Örlikon, Peter, Xaver şi Zürich.

Modul recomandat de a spune un nume pe litere în limba Germană:

În limba Germană unele litere au mai multe pronunţii, ceea ce îngreunează uneori citirea lor, iar pentru o întelegere cât mai corectă, puteţi fi rugat în nenumărate situaţii să silabisiţi un nume pe litere. În următoarele rânduri vom învătă cum se spune un nume pe litere în limba Germană.
Una din variantele cel mai des întâlnite în limba Română, atunci când vrem să spune un nume pe litere, este: (vom folosi, de exemplu numele “Alin”) A de la “Ana”, L de la “Lazăr”, I de la “Ion”, N de la “Nicolae”. În limba Germană este aproximativ aceeaşi formulă, schimbările fiind:
1. în loc de “de la” vom utiliza “wie”.
2. iar în locul numelor “Ana”, “Lazăr”, “Ion” şi “Nicolae” vom folosi varianta Germană, şi anume “Anton”, “Ludwig”, “Ida” şi“Nordpol”. (nu este obligatoriu sa folosiţi numele întâlnite în alfabetul fonetic German, puteţi folosi şi nume de oraşe Germane sau nume de ţări în limba Germană). Atenţie! dacă doriţi să folosiţi nume de ţări sau oraşe, trebuie să fiţi siguri pe scrierea şi pronunţia acestora în limba Germană, de exemplu: “Austria” în limba Germană se scrie “Österreich” şi se pronunţă “iostăr-raih”.
Dacă doriţi să spuneţi “la fel ca prima literă din…” puteţi folosi exprimarea “wie der erste Buchstabe in…”.
 Cum spui “Alin” în limba Germană, pe litere?
 A wie “Anton”, L wie “Ludwig”, I wie “Ida”, N wie “Nordpol”.
 Câteva propoziţii de bază, utile în acest tip de situaţie:
 Care este numele dvs.? – Wie heißen Sie? (pronunţia : vi haisăn zi?) (formal) Cum te numeşti? – Wie heißt du? (pronunţia : vi haist du?) Care este numele dvs. de familie? – Was ist Ihren Nachname? (pronunţia : vas ist irăn nah-name?) Numele meu este… – Ich heiße… (pronunţia : ih haise…) Puteţi spune numele pe litere, vă rog? – Können Sie den Namen bitte buchstabieren? (pronunţia : chionăn zi den Namen bite buhştabirăn?) Puteţi spune numele dvs. pe litere, vă rog? – Können Sie bitte Ihren Namen buchstabieren?(pronunţia : chionăn zi bite irăn Namen buhştabirăn?) Da, pot – Ja, Ich kann (pronunţia : ia, ih can)

Pentru mai multe informaţii. 
 Cu ajutorul acestui curs gratuit de limba germana puteti invata germana online si rapid .
 https://www.facebook.com/groups/Cursdelimbagermana/
 https://www.facebook.com/DigitalPhotographyWallpapers.HD

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen